Helgens anbefaling: Chimay Trappist Blue

Klostret Notre Dame de Scourmont i Chimay, Belgia ble grunnlagt i 1850 og startetChimay bleu brygging av øl i 1862. Dette er et av åtte godkjent trappist-bryggerier. Kort fortalt er dette en katolsk munkeorden som lever etter Benedikts regel. Det er ca. 170 trappistkloster rundt om i verden. Klostrene produserer varer som selges for å dekke driften av klosteret. Åtte produserer og selger øl kommersielt. Men nok religion….

Ølet er uklart mørkt rødbrunt, nesten svart, med godt, hvitt skum som legger seg relativt fort. Det dufter av mørk frukt, noe kaffe og en god, typisk Belgisk, gjærduft. Smaken er fyldig og kompleks, med smaken av mørk frukt og krydder som den mest fremtredende. Det merkes at det er en del alkohol i denne, uten at det blir for mye. Veldig god og fyldig sødme og noe bitterhet og alkohol i ettersmaken. Alt i alt er dette en av mine favoritter blant de mørke Belgiske ølene. Siden den er tilgjengelig i basisutvalget til vinmonopolet er dette en god introduksjon til belgisk øl. Absolutt et øl som kan anbefales i den kalde, mørke årstiden vi er på vei inn i nå.

Fakta.
Bryggeri: Bieres de Chimay
Nasjonalitet: Belgia
Type: Belgian strong ale, Trappist ale
Kosefaktor: 9%
Pris:  55,90 Kr. (169,40/ l.)
Hvor: Vinmonopolet, basisutvalg.
Poeng: 4 av 5
Øl nr.: 34

3 kommentarer

  1. […] Klostret Notre Dame de Scourmont i Chimay, Belgia ble grunnlagt i 1850 og startet brygging av øl i 1862. Dette er et av åtte godkjent trappist-bryggerier. Kort fortalt er dette en katolsk munkeorden som lever etter Benedikts regel. Det er ca. 170 trappistkloster rundt om i verden. Klostrene produserer varer som selges for å dekke driften av klosteret. Inntil nylig har tre forskjellige øl vært tilgjengelig fra Chimay; Rouge (Rød), en dubbel på 7%, Blanche (hvit), en trippel på 8%, ogBleue (blå), som er en «belgian strong ale» på 9% og en av mine favoritter som du kan lese mer om her. […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..