Oppsummering fra ølfestivalen i Drammen 2014

Da var undertegnede kommet seg velberget hjem fra årets ølfestival og kofferten er tømt og klar ny pakking. I morgen begynner årets ferietur med familien, så det blir bare tid til en kjapp oppsummering.

Hyggelig !
Hyggelig !

Fredagen startet med avreise kl. 8.20 om morgenen, og etter 8 timers og ca 450 km. bak rattet i møkkavær kom endelig solen i idet vi kom fram til Drammen. Etter innsjekk på Clarion Collection hotel Tolboden, hvor jeg ble møtt av en hyggelig overraskelse på rommet, var det bare å samle gjengen og komme seg avgårde på festival!

Som de to foregående årene er det en veldig god stemning på festivalområdet. Vi kom ca. kl. 18 og fant oss noen ledige sitteplasser, og begynte runden for å smake på øl og hilse på folk. Festivaler som dette er en flott anledning til å møte andre «ølgærning» og folkene som lager ølet man drikker.

Voss bryggeriDet er alltid gøy å høre bryggerene fortelle om ølet og bryggingen som for eksempel Jeanette(?) fra Voss bryggeri legger ut om bruk av einer i deres øl.

Undertegnede, "Ale, porter & stout" og halve "Die by the beer".
Undertegnede, «Ale, porter & stout» og halve «Die by the beer».

En annen ting som er gøy er jo å hilse på personer man ellers bare treffer via nettet. I helgen fikk jeg pratet med mye folk med genuin interesse for øl, som f. eks. Kenneth og Murath fra «Cafe Sara», i tillegg til ølskribenter som Tommy fra Ølportalen og «Tommys ølblogg«, Kjetil og Helge, gutta bak «Die by the beer», Christer fra «BeerNorway«og Haakon fra «Ale, porter og stout og mange, mange andre.

Når det er så mye øl, fra så mange bryggerier er to dager aaaalt for lite, så man må bare begynne i en ende og prøve å få smak på et representativt utvalg av øl.
I år var det noen kjente og noen nye bryggerier Har dessverre ikke tid til å gå igjennom alle ølene jeg prøvde i løpet av helgen, men kan plukke ut noen av mange høydepunkt.

Voss Einerlåg
Voss Einerlåg

Fikk min første smak på øl fra Voss bryggeri her og både deres «Våryr» american pale ale og «Einerlåg» saison var to gode og friske øl som jeg gjerne tar igjen.
Selvsagt måtte jeg smake litt fra vertskapet, Haandbryggeriet, og fikk endelig prøvd deres «nye» IPA, «humlekanon» og denne var en av de aller beste IPAene jeg prøvde; meget frisk og med en fantastisk god bitterhet. Gleder meg virkelig til denne blir tilgjengelig på polet.
Surøl var tilgjengelig fra mange av bryggeriene og Haandbryggeriet hadde blant annet «Haandbakk» på fat og 2006(!) utgaven av samme øl på flaske. Dette var vel en av Norges første surøl, imponerende smak på den «ferske» mens 2006 utgaven nok ble «litt» for sur for min smak, men gøy å ha prøvd originalen.

Brooklyn Blast!
Brooklyn Blast!

Når det gjelder øl fra utenlandske bryggerier, må nok IPAen fra Harpoon Brewery nevnes og Brooklyn brewery sin «Blast!», en aldeles nydelig dobbel IPA.
Emmelisses «Esspesso Stout» fortjener også og bli nevnt, en utrolig mektig og god imperial stout med mye smak av kaffe og sjokolade. Helgen ble avsluttet med De molens «Uitmuntend & Voorbeeldig», som skal bety noe sånn som enestående og eksemplarisk, et navn som passet godt da den satte et fint punktum for festivalen.

Som de to foregående, var årets festival et meget godt gjennomført arrangement. Veldig god stemning, masse godt øl og mye trivelige folk! All mulig honnør til Handbryggeriet som steller i stand denne festivalen, så er det bare å håpe på ny festival i nye lokaler neste år.
Vi snakkes da!

God stemning ute i sola.
God stemning ute i sola.
Mye folk og god stemning.
Mye folk og god stemning.

6 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..