Øltest; Nøgne Ø Skog & Mark

For et år siden ble Nøgne ø kontaktet av Bent Borge Hansen som er kjøkkensjef ved Sundvolden hotel. Han ønsket å lage et øl med typisk norske ingredienser og som ville passe godt til mat. Sesongen var over for ingrediensene de valgte, brennesle, løpstikke, lavendel og granskudd, derfor ble dette ølet brygget i år.
Borge Hansen tok med seg 2,5 kg brennesleskudd, 1,7 kg løpsstikke, 25 kg granskudd og 0,8 kg lavendel fra Hole til Grimstad, og dette ble til 4000 flasker øl. Disse vil hovedsaklig kun være tilgjengelig hos Sundvolden Hotel, som hadde lansering av ølet 16. august, under deres musikk og matfestival. Noen flasker har allikevel funnet veien ut til norske ølskribenter, og derfor sitter nå undertegnede med dette ølet i glasset!

Den har en lys strågul farge, er noe uklar med et lett, hvitt skum.
Min 8 år gamle sønn fikk lukte på denne og utbrøt «Den lukter sånn som det gjør ute i naturen på hytta!».
For min egen del kjenner jeg mye av det samme som som jeg forbinder med en belgisk wit. Her er det hint av hvete, og fine toner av krydder og urter i tillegg til noe sitrus.
Smaken følger godt opp med frisk smak med samme hint av hvete og sitrus. Også her er det en fin og frisk kryddersmak. Den har en lett og behagelig bitterhet der en kan ane smaken av granskuddene. Den har en lett sødme og en rund og fin ettersmak.

Første del av dette ølet drikkes alene, mens resten drikkes til en gryterett med marinerte svinekjøtt, og da løftes ølet fra å være «bare» godt til meget godt. Jeg vil si at Borge Hansen, i samarbeid med Nøgne Ø, har lykkes godt med å lage et øl som helt sikkert vil passe godt til Sundvoldens meny. Eneste jeg kan finne å utsette på dette ølet, er at det ikke vil være tilgjengelig andre steder;-)

Nøgne Ø Skog & Mark
Nøgne Ø Skog & Mark

Fakta.
Bryggeri: Nøgne Ø
Nasjonalitet: Norge
Type: Spice/Herb/Vegetable.
Kosefaktor: 6,5%
Pris: ? Kr.
Hvor: Sundvolden Hotel.
Poeng: 4 av 5
Øl nr.: 588
Vareprøve fra bryggeriet.

 

2 kommentarer

  1. […] Nøgne Ø. Cask: Dragonwort. Oude Brun. Fat: Vic Secret. (Se her for test) Nøgne Ø/ Brewdog/Mikkeller Horizon Tokyo Black. Nøgne Ø/ Terrapin Imperial Rye Porter. Global Pale Ale. (Se her for test) Lemongrass. Single Hop Citra. Flaske: Tindved. (Se her for test) Cassis Tripel. (Se her for test) Asian Pale Ale. (Se her for test) Nøgne Ø/Freigeist The Best Brewjob Ever. Nøgne Ø/Garage Project SummerSommer. (Se her for test) Skog & Mark. (Se her for test) […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..