Nøgne Ø krankupp på Cafe Sara

Nøgne Ø Krankupp
Nøgne Ø Krankupp
Tekst:Kenneth Sørensen, Daglig leder hos Cafe Sara.
Foto:Julie Opsvik.

Torsdag 18 September var dagen da Nøgne Ø inntok Verkstedet Bar og Cafe Sara.
Litt over kl 17 entrer først markedssjef Tom Young scenen på Verkstedet, ønsker alle velkommen og introduserer kveldens begivenheter før han gir ordet til bryggerimester Kjetil Jikiun.
En lettere forkjølelse tynget bryggerimester entrer scenen, i shorts for anledningen.
Han forteller om historien til Nøgne Ø, om reisen fra å være en øl interessert SAS-pilot til å starte opp Nøgne Ø i Grimstad, et geografisk kompromiss mellom partnerne.
Mens dette skjer på scenen får gjestene prøvesmake Nøgne Øs «Wit», «Vic Secret» og «Imperial stout» i tur og orden, mens Kjetil forteller om problemene med å etablere seg i det norske markedet.
Videre fortalte han om at når de nå satser som første bryggeri i Norge på å brygge sake, så møter de på de samme hindringene som de gjorde med håndverks-øl tidligere, men at de fortsatt er sterke i troen.

Foredraget avsluttes med å fortelle at målet er å aldri bli større enn at lokale hjemmebryggere og andre gjester som kommer til bryggeriet skal få litt gjær, malt eller hva de måtte trenge samt en omvisning.
Liten tvil om at Nøgne Ø er tuftet på gode, lokale verdier og gjestfrihet, det fikk representanter fra Cafe Sara selv erfare dagen før da vi besøkte bryggeriet.
Arrangementet på Verkstedet avsluttes med en runde med spørsmål fra salen, og på spørsmålsmengden er det liten tvil om at Kjetil Jikiun er en populær og kunnskapsrik mann i bransjen.

Deretter beveger alle seg videre til nabolokalet, Cafe Sara, der et Krankupp fant sted. Samtligenogneo_krankupp59 9 kraner var for anledningen fylt til randen med øl fra Nøgne Ø.
På tapp var det «Man in the Moon», «Python Pilsner», «India Pale Ale», «Red Horizon 3.ed.», «Single Hop Citra IPA», «Imperial Rye Porter», «Saison», «Blonde» og «Vic Secret». På flaske var det «Skog & Mark», «Tindved», «Imperial Stout Barrel Aged» i tillegg til et større fast utvalg.
Også her var markedssjef Tom Young og bryggerimester Kjetil Jikiun tilgjengelig for spørsmål og samtaler.
På ratingen som fant sted utover kvelden på Untappd så er det liten tvil om at dette arrangementet hadde vært populært og lærerik kveld. I 22-tiden takket Tom og Kjetil for seg, mens festen fortsatte.

Klikk her for flere bilder fra kvelden.

nogneo_krankupp82

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..