En liten prat med; Kristian Eriksen, Skudenes Bryggeri

I forbindelse med «Das Grosse Smaksmesse» som gikk av stabelen på Hotell Scandic Maritim i Haugesund lørdag 14. oktober benyttet jeg anledningen til å slå av en liten prat med noen av bryggeriene som var tilstede.
Først ut var Kristian Eriksen fra mitt mest lokale bryggeri; Skudenes bryggeri.

 Da var årets Smaksmesse her på Scandic Maritim over for i år, hvordan har responsen vært for dere i kveld?

-Den har vært knallbra, jeg føler det har vært jevnt trykk hele veien. Det virker som om det faller i smak, så det er gøy.

I dag har dere presentert noen øl over butikkstyrke, er dette noe dere vil satse videre på og det vil komme mer av dette?

Ja, det vil det komme mer og mer av. Nå har vi fått satt basen, litt mer kommersielle varianter, så kommer det mer og mer spennende ting utover.

Hvor viktig er det å ha det litt mer spesielle, kontra de litt mer vanlige «mengdeølene»?

-For oss er det vel så viktige, helst viktigere, for det er jo der lidenskapen vår ligger, men vi har jo vært nødt til å ha litt mer kommersielle øl for å nå «massene», at vi klarer å leve. av det, og så får de litt mer spesielle ølene som vi, og de som er litt mer interessert i øl, trives litt mer med.

Nå er det Smaksmesse her denne helgen, dere var på «Smaksdagane Herifrå» på  Stord forrige helg; hvor viktig er det for dere å være tilstede på sånne festivaler?

-Kjempeviktig! Og det kommer det nok bare til å bli mer viktig. Neste år kommer vi nok til å gå enda bredere ut, i alle fall prøve å få med oss alle i Rogaland og Hordaland håper vi på, Bergen Ølfestival for eksempel. Så vi vil prøve å få med oss de viktigste her på Vestlandet.

Dere hadde en periode Norges høyest rangerer Blond ale på «Untappd», hvor viktig er sånne ting for dere?

-Det er egentlig mindre viktig, det er jo en indikasjon på at folk liker ølet, men Untappd er jo en en mer sosial ting der man kanskje ikke er så kritisk det som blir skrevet, så det blir jo bare en indikasjon. Der er gøy men ikke så viktig. Der er viktigere at vi føler vi treffer med det vi gjør og at folk synes ølet er bra. Om vi er nummer 1 eller 10  har ingenting å si egentlig.

Flasker fra Skudenes bryggeri

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..