En liten prat med; Hugo Ivan Hatland, Godt i glasset

Hugo Ivan Hatland (foto- Ragnhild Storsletten Åse)

Først av alt en liten presentasjon; Hvem er Hugo Ivan Hatland?

-Jeg er en fyr på 45 år. Journalist, forfatter, foredragsholder, blogger og mye annet.

Gahr og Hugo pusher bøker på Bergen ølfestival 2014

Når/ hvordan begynte din interesse for øl?
-Jeg var 15 år første gangen jeg drakk øl. Det var på en klassefest, ølet var selvfølgelig en Hansa-pils, jeg er jo bergenser for faen. Jeg likte ikke lukten, men elsket smaken.
I løpet av årene som kom ble det en del pils… Jeg var i Dublin høsten 1995, og der fikk jeg øynene opp for Guinness. Jeg syntes det var makeløst godt. Det var noe helt annet. Juleøl likte jeg også. Jeg husker en gang jeg drakk et juleøl fra Aass, det kan ha vært i 1996 eller noe sånt, og jeg ble satt ut av den tydelige karamellsmaken… Jeg har alltid vært nysgjerrig på smaker, på hvordan smaker fungerer sammen.
I 2005 gjorde jeg en stor sak for en avis om hjemmebrygging av øl, og da kom jeg i kontakt med Gahr Smith-Gahrsen, som jeg skrev boken ”Den norske ølrevolusjonen” sammen med i 2014. Det var også mitt første møte med øltyper som IPA og Barley Wines, og da ble jeg veldig nysgjerrig.
I 2009 fikk jeg plutselig enormt sansen for humleøl, og etter det har jeg vel knapt sett meg tilbake.

Fortell oss litt om siden din, «Godt i glasset«.
-Godt i glasset er et hjertebarn jeg ikke klarer å gi meg med. Det er en blogg som snart fyller seks år, en alder jeg aldri hadde trodd at den ville nå. Ølbloggere blir ikke invitert til å posere på røde løpere, vi blir ikke invitert på premierefester eller til å teste ut hudpleieprodukter – og det er sikkert like bra – men det gir mye annet. Jeg startet Godt i glasset av flere grunner, men den viktigste grunnen var nok at jeg brukte den til å drive research til ”Den norske ølrevolusjonen”. På grunn av Godt i glasset har jeg møtt mange oppsiktsvekkende hyggelige mennesker. Dem finnes det faktisk ganske mange av ute i verden.

Øltanken- Hugo, Rolv og Sammy (foto Ragnhild Storsletten Åse)

I disse dager har et tre-hodet troll blitt observert blant de 7 fjell; Hvem er med på dette og hva er tanken bak dette konseptet «Øltanken»?
Øltanken er Sammy Myklebust, Rolv Bergesen og meg. Vi har syslet på hver for oss i noen år – Sammy har vært den viktigste pådriveren for Ølportalen, mens Rolv driver herlige Vestkast – og fant ut at vi like gjerne kunne slå oss sammen. Vi tilbyr foredrag, smakinger, hjelp til tekster til hjemmesider, og masse annet. Veien blir litt til mens vi går, så får vi ser hvor vi ender opp til slutt… Veldig spennende.

Mikkeller beer Geek Brunch Weasel (foto fra beerchatter.com)

Siden du på «Godt i glasset» anbefaler øl og mat kombinasjoner, tenkte jeg at du skulle få komme med en «øl og musikk» anbefaling. Mørk høstkveld foran peisen; hvilket øl og hvilken låt passer da?
-Dette spørsmålet elsker jeg! Jeg vil ha et øl i glasset som er like svart som nettene i oktober, munnfølelsen skal være fyldig, silkemyk… Jeg vil ha sødme, røstighet, bitterhet, kaffe, sjokolade! Mikkellers Beer Geek Brunch Weasel blir aldri feil om høsten, og til dette dekadente brygget vil jeg høre T. Rex og Marc Bolan synge: ”I got a Rolls Royce, ’cos it’s good for my voice, but you won’t fool the children of the revolution, no way!” Glamrocken på 1970-tallet var en höjdare i musikkhistorien!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..