En liten prat med; Hans Egil Løe Abelsnes, Skambankt

Hans Egil brygger hos Kinn bryggeri
(foto; Tarjei Langeland)

Først av alt en liten presentasjon; hvem er Hans Egil Løe Abelsnes?
Jeg er en kar på førtito som er gift med Trine, har to sønner, Sigurd og Amund, i småskolealder, bor i vertikaldelt bolig og har stasjonsvogn. Mangler bikkje men har katt.
I tillegg spiller jeg diverse instrumenter i diverse band men som oftest i Skambankt. Liker også øl.

Når/ hvordan begynte din interresse for øl?
-Når jeg som sekstenåring snek meg inn på Checkpoint Charlie i Stavanger og bestilte Newcastle Brown Ale. Oppdaget i 2008’ish at ting begynte å skje (evt allerede hadde skjedd) på ølfronten her til lands og i totusenogti tok Tarjei Sel meg inn under sine (og ølsmakerklubben Hopheads) vinger. Læringskurven var bratt, men søren for en gjeng!

Året er 2013 og Skambankt skal gi ut singelen «Voodoo»; hvordan oppstod ideen om et

2013; «Kinn Voodoo» brygges.
(foto; David E. Antonsen/ Firdaposten)

eget øl i den forbindelse og hvorfor ble Kinn bryggeri valgt?-Jeg hadde egentlig tenkt på det en stund men det var lett når Espen plutselig dukket opp på radaren og sa noe slikt som «det skal me gjere i Florø».

Du var tilstede i Florø under bryggingen av ølet, hvor stor innflytelse hadde du på hvilket øl det skulle bli?
-Ølstil og oppskrift ble diskutert i forkant. Espen var egentlig litt i tvil om han i det hele tatt ville brygge bastarden sort IPA. Ergo ideen var min og Espen komponerte til slutt oppskriften.
Fun fact: humleprofilen er faktisk den samme som Vestkyst.

Kan du fortelle litt om om ølet og hvordan du kom frem til oppskriften?
-Som nevnt, sort IPA. Oppskriften komponerte Espen ut fra gitte preferanser og

Kinn Voodoo

samtaler underveis.
Fun fact 1: Voodoo ble brygget igjen to ganger (Back On demand) men det får bli med 
det, nye øl skal tross alt lanseres!
Fun fact 2: året etter reiste jeg igjen til Florø og lagde en Saison med kledelig pepring (både sort og hvit) ved navn Sirene som ble lansert til festivalsommeren det året.
Fun fact 3: til min førtiårsdag i 2015 lagde Kinn i sammarbeid med resten av orkesteret et øl ved navn Alderdom, en Altbier (obviously) eller Alt Panzer som det stod på etiketten. En hyllest til det å være midveis i livet. Denne var til og med tilgjengelig hos utvalgte Gulatingutsalg og utesteder.
Fun Fact 4: jeg har også brygget en Mandarin Pale Ale til vår egen juletrefestival O Jul Med Din Brede på det lille bryggeriet til Kinn sammen med Espen.

Vi er kommet til 2018 nytt album er på vei og Skambankt skal på veien igjen, kan vi forvente lignende «øl-stunt» i fremtiden eller er «Voodoo» en engangsforeteelse?

2018; Nytt album, nytt øl!
(foto Kinn bryggeri/ FB)

-Jeg sitter faktisk akkurat nå på flyet hjem fra Florø hvor jeg har vært og brygget øl til kommende platelansering. Mer info kommer!

Du er naturligvis en musikkinteressert mann. Hvis du skal velge deg en låt og et øl til peiskosen en kald vinterdag, hva vil dine valg være?
-Siden peis er involvert regner jeg med det er varmt inne og jeg ligger halvnaken på en isbjørnfell og drikker Lindheim Coolship Plum sammen med fruen mens Let’s Get It On med Marvin Gaye spilles på platespilleren. Eventuelt (eller virkeligheten som det også kalles siden jeg verken har peis (varmepumpe er liksom ikke like sexy) eller skinnfell. Ikke er det særlig med vinter på Jæren heller) sturer jeg alene med progrock fra syttitalet med en heftig Stout i glasset.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..