Hjemmebryggeren; Kjetil Hansen, Humlebryggeriet

Hovedbilde av meg
Kjetil Hansen, Humlebryggeriet

Først en liten presentasjon hvem er du/ dere?
-Humlebryggeriet- Kjetil Hansen, fra Sørlandet og flyttet videre til Jevnaker med tiden. 34 år, samboer og en gutt på 15 mnd. Jobber 100% som butikksjef ved Europris.

Hvordan startet interessen før øl og for hjemmbrygging?
– Interessen for øl kom litt etter litt. Oppdaget at det fantes annet enn Tuborg og Seidel, måtte prøve meg frem med litt utenlandsk import. Og med tiden ble det mer interessant med nystartede mikrobryggerier og alt de hadde å by på. Det var først da det slo meg at dette kan jeg sikkert lage selv. Visste allerede om disse ekstraktsettene på Europris og ville prøve med de.Totalt bom og ødelagt øl, men så spennende det var og førte til investering av kjeler, bryggebøker og mye mye mer.

Diplom fra KonkurranseHva er det som gjør at hjemmebrygging er så spennende?
– Fra starten av har det alltid handlet om å kunne produsere godt øl fra bunn av. Det er spennende å se om man kan produsere like godt øl som bryggeriene. Samtidig er det like spennende med selve bryggeprosessen som med smakingen. Det ligger naturligvis en stolthet i arbeidet og gleden av å servere sitt eget øl til andre er stor (spesielt når ølet er bra) Når man feiler er det ekstra gøy når man klarer å rette opp og gjøre ølet enda bedre. Ha et kult tappeanlegg hjemme er ganske innafor.

Brygger du alene eller flere?
– Jeg brygger hovedsaklig alene. Det hender jeg har samarbeidsbrygging med venner. Da blir det utprøvd nye type øl, nye teknikker og drukket en del øl også.

Flasker
Utvalg av flasker.

Blant dine egne brygg; hvilket er ditt favorittbrygg?
– «Chili & Choco Stout Vanilla Infusion». Det er en Imperial Stout på 10.9%, tilsatt chili, vaniljestang  og kakaonibs.

Og hva liker du best blant kjøpeøl?
– Med tiden har mange forskjellige stiler presentert seg som bra. De jeg går for igjen og igjen er disse: New England IPA, Westcoast IPA, Imperial Stouts, Pastry Stouts, Lambic, Berliner Weisse, Belgisk Quad

Har du deltatt i konkurranser med ølet ditt? (og i tilfelle; hvordan gikk det?)
Har deltatt i to konkurranser i Hoppsenteret Vikersund og en gang til NM. Jeg stilte til mørk øl i begge konkurransene som holdt sted i Vikersund. Den ene høsten 2015 og den andre høsten 2017. Vant begge to, noe som var utrolig gøy og ikke minst ble jeg overrasket at så mange likte nettopp mine øl. Til første konkurransen stilte jeg nettopp med Chili & Choco Stout Vanilla infusion og til den andre konkurransen stilte jeg med en pastrystout Peanut & Chocolate Cake Stout. Til NM kom jeg dessverre ikke så langt.

Brygges stasjHvilket utstyr brygger du/ dere på og hvor ofte blir brygging ?
– Fortsatt brygges det på kjele. I dag har jeg to stk 50L kjeler, hvor den ene opererer som meskekjele med falsk bunn og den andre som kokekjele. Brygger ca 2 ganger pr måned. Noen ganger kan det bli opp til 6-7 ganger og andre ganger helt pause.

Hvilke planer har du for fremtiden når det gjelder bryggingen?
– Planer videre er utbygging av større bryggerom (under bygging), muligens anskaffe meg Bryggemaskin. Som alltid utforske nye øl, brygge best mulig øl.

Fra en bryggedag og utstyrAvslutningsvis; Har du råd til ferske bryggere eller noen som vurderer å begynne med hjemmebrygging?
– Anbefaler alle å lese en lettlest bryggebok, feks Ølbrygging fra Hånd til munn. Enkelt og lettlest. Kan ikke være for nøye med vasking av utstyr. Lær deg Beersmith fra start av. Spør en venn om råd og hjelp. Bruk Facebook «For oss som brygger selv» for alle mulige spørsmål. Prøv og feil så mye som mulig. Start med enkelt utstyr Ikke Nøl med å kaste dårlig øl, har ikke tid til dårlig øl. Nyt dine beste øl med venner og kjære. Prøv deg i konkurranser selv om du ikke har helt troen.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..