Hjemmebryggeren; Terje Rossbach Sannerholt

Terje Rossbach Sannerholt

Først en liten presentasjon hvem er du?
-Terje Rossbach Sannerholt heter jeg. En aktiv fyr på 43 sommere, gift med Jannicke og vi har 4 kids i alderen 8-19 år. Som alle er aktive med sine ting (sport). Jobber fulltid i psykiatrien så dagene fyker avgårde. Tiden jeg har igjen prøver jeg å brygge mest mulig. Bor også i Larvik. Foruten å brygge liker jeg å høre på musikk. (metall musikk).

Mesking pågår.

Hvordan startet interessen før øl og for hjemmbrygging?
-Har alltid likt øl og ble tatt med til en kamerat som drev å brygget sitt eget øl, synes dette var spennende. Tenkte at det måtte være fantastisk å kunne brygge sitt eget øl, og ikke ha noen sperre for å teste ut nye ting. Begynte å brygge for meg selv i 2013 og har vært nokså aktiv hele veien.

Brygger du alene eller sammen med andre?
-Jeg brygger stort sett alene, men i den siste tiden har jeg tatt med meg noen kamerater som også har fått stor interesse for brygging og har nå også kjøpt seg bryggerutstyr. Så dette er toppers.

Flasker med egen logo.

Blant dine egne brygg; hvilket er ditt favorittbrygg?
-Blant mine egne øl er jeg mest fornøyd med en amerikansk Golden ale som jeg har utviklet og utviklet og er nå nesten som en DIPA. Veldig fruktig etter mye tørrhumling av Citra og Centennial, siste gang nå bytta jeg ut Centennial med Cascade, ble også fantastisk.
Ellers så brygger jeg ofte Kölsch, har vel satt 20 ulike varianter av den typen, bruker ofte WLP 029 gjær, den gjenbrukes opptil 6-7 ganger og får da en nydelig karakter.

Hva liker du best blant kjøpeøl?
-Blant kjøpe øl så finnes det mange jeg liker godt og holder meg ikke til en spesiell type eller slag, men måtte jeg velge så måtte det bli «Kona big wave».

Har du deltatt i konkurranser med ølet ditt? (og i tilfelle; hvordan gikk det?)
-Har aldri konkurrert med ølet jeg har laget, men det er noe som frister og jeg kommer nok til å prøve meg på det i fremtiden.

Hvilket utstyr brygger du på og hvor ofte blir det brygging?
-Jeg har brygget på mye forskjellig alt fra varmtvannsberedere med gass, kasser isolert med isopor netthandelen sine bryggere og BeerBrew men for et par mnd siden hadde jeg lyst til å teste den nye 50 literen til netthandelen pga at jeg kjenner flere som har denne og skryter av den og det samme kan faktisk jeg si. Bruker denne nå og er veldig fornøyd med den. Brygger ca 2 ganger i mnd.
Jeg gjærer i ulike kjøleskap med temp kontroller, bruker inkbird 308 og STC1000 på skapene. Viktig å ha en jevn og stabil temperatur slik at gjæren ikke blir stresset og for å lage typeriktige øl.

Grunnstenen til bryggerhuset.

Hvilke planer har du for fremtiden når det gjelder bryggingen?
-Planer for fremtiden er at jeg nå holder på å bygge bryggerhus på tomten som skal bli «The Old Oak bryggeri«, med rustfritt skilt på utsiden, setter da opp en 60 liter brygger en 30 liter og en 50 liter som kan brukes der inne, i halvparten av bryggeriet skal jeg ha skjenkestue med trappetårn som er ferdig laget, benker med saueskinn gamle ølskilt på veggen osv osv. Tror dette kan bli veldig kult.

Avslutningsvis; Har du råd til ferske bryggere eller noen som vurderer å begynne med hjemmebrygging?
-Mitt råd til andre bryggere; følg dine egne veier, ikke vær redd for å prøve ut ting. Ikke la deg skremme av andre erfarne bryggere som har fasiten; det finnes ingen fasit. Smaken er som baken og jo mer leken du er jo tøffere øl får du.
Er du helt ny, så er det selvfølgelig lurt å starte med ferdig sett og prøve deg frem eller lage en SMaSH (singel malt and singel hop) for å bli kjent med malttypen og humlen du bruker.
Selv har jeg stort sett kunne satt opp mine oppskrifter selv og er litt Old School og bruker mye penn og papir når jeg noterer og ikke brukt så mye hjelpemidler på nett.
Fortsett å brygge og ikke vær redd for å prøve ut nye ting men husk RENSLIGHET…….StarSan er din gode venn😀
Hilsen Terje fra «The Old Oak«.

 

Tappetårn og flaske i bryggerhuset.
Bryggerhuset
Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..