Hjemmebryggeren; Tomas Solvang, Ølbikkja Bryggeri

 

49898466_2286954374866784_170783327211487232_n
Ølbikkja klar for livesending.

Først en liten presentasjon hvem er du?
-Tomas Solvang 42 år opprinnelig fra Årnes, Nes på Romerike men nå bosatt nå i Maura sammen med samboer, en datter på 7 år og en katt.

Hvordan startet interessen før øl og for hjemmbrygging?
-Jeg har alltid likt øl og har vel prøvd litt forskjellig men ikke på samme måte som det er nå.
Jeg ble med en kompis til Kringler Gårdsbryggeri som ligger i Nannestad og der jobber han som brygger. Det er hans «skyld» at jeg er hekta på ølbrygging. Han har gitt meg en fin start som brygger. Vi brygga en batch på en Speidel i bryggeriet i Desember 2017 og da ble jeg hekta. Tror vi brygga en Ale…
Så bestilte jeg en bryggekjele fra Netthandelen og gikk igang. Første brygg var 15 januar 2018.

Hva er det som gjør at hjemmebrygging er så spennende?
Det som gjør hjemmebrygging så spennende er hele prosessen i bryggingen fra start til slutt. Å lage noe selv er veldig gøy. Jeg lager mine oppskrifter selv, som jeg syntes er mest morro med hele prosessen -for så å se resultatet. Det å sette sammen forskjellige humler for å få spennende smaker, å lære om de forskjellige humletypene og hva de gjør med ølen er ekstra givende. For å ikke glemme gjæren, der er det virkelig mye å lære. Jeg har blitt glad i å bruke kveik, som f.eks. Lærdalskveik.

Brygger du alene eller flere?
-Jeg brygger alene, men jeg har hatt besøk i bryggeriet av Technician`s Brewery og min kompis Trond hvor vi da har brygget litt forskjellig øl. Jeg har også vært i Molde hos Dos Pronto Brewing og brygget. Jeg liker meg best alene i bryggeriet pga plassen 😉 Men det har absolutt vært koselig med besøk også. 

Blant dine egne brygg; hvilket er ditt favorittbrygg?
-Mitt favoritbrygg er White IPA. 

Hva liker du best blant kjøpeøl?
-Beste kjøpe-øl er » Astral Insight» fra Sleeping Village Brewing.

Har du deltatt i konkurranser med ølet ditt, og  hvordan gikk det?
-Jeg har deltatt i Romeriksmesterskapet i hjemmebrygging (mai 2018) med en Staut Kar (STOUT) og en Black IPA. Fikk sånn midt-på-treet-tilbakemeldinger. Når man er ny som hjemmebrygger er det ikke så lett ang dette med typeriktighet.

Hvilket utstyr brygger du på og hvor ofte blir brygging ?
Jeg brygger på en Grainfather, HLT netthandel-kjelen og bruker Brewfather til å sette sammen oppskriften.

Hvilke planer har du for fremtiden når det gjelder bryggingen?
-Mine planer for 2019 er å få laget surøl og NeIPA. Ellers å ha det gøy med brygging.
Jeg må også takke min kjære samboer som er utrolig tålmodig når jeg tilbringer maaaaaaange timer inne i bryggeriet mitt, og Gulating Ølutsalg Jessheim som har gitt meg mye støtte og hvor jeg også kjøpte mitt første allgrain-sett som var en Svartelva Saison.
Ellers kan dere sjekke ut min Youtube-kanal og Facebookside!

Reklamer

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.