Om denne bloggen.

Det har etter hvert kommet så mange nye følgere til denne bloggen at det er på tide med en liten oppdatering av denne posten.

Først litt om meg. Jeg er gift, i midten av førtiårene, far til to og bosatt på Karmøy i Rogaland.
Når jeg startet dette prosjektet så jeg for meg at dette kanskje var noe som et fåtall venner ville kunne tenke seg å følge, men der tok jeg tydeligvis feil..

Min interesse for øl går tilbake til tidlig 2011. En kollega snakket stadig om alle mulige typer øl og forskjellige bryggerier så jeg tenkte jeg kunne gi det en sjanse. Jeg tok turen til min lokale dagligvarebutikk og kjøpte inn forskjellige øl uten at jeg syntes det var det helt store. Strengt tatt var det bare forskjellige pils jeg hadde kjøpt inn, men det var det som var tilgjengelig da.
I forbindelse med en tur til Bergen lokket samme kollega meg inn på vinmonopolet i Valkendorfsgate, noe jeg syntes var merkelig da jeg ikke var klar over at de hadde øl der også. Jeg plukket med meg noe øl som han anbefalte, i tillegg til noe jeg syntes så spennende ut.

satan-gold
Satan gold!

Et av disse ølene var det som vel kan kalles en oppvåkning for min ølinteresse nemlig «Satan gold» fra De Block Brouwerij. Dette er en Belgian strong ale på 8% og var ulikt alt annet jeg hadde smakt tidligere, ble nesten sjokkert over at øl faktisk kunne smake så mye og være så sterkt!
Etter dette ble det flere turer til vinmonopolet, og det tok ikke lange tiden for hele utvalget på mitt lokale pol var testet (noe som ikke tok så lang tid, med tanke på hvor lite utvalget var i 2011).

Det ene førte til det andre, og etter hvert vokste interessen for å smake på, og lære mer om øl. Jeg trålte nettet etter informasjon om øl, men det var ikke så mye finne på norsk, men hos Kjempetorsken, Tommys ølblogg, Beer Norway og StoreMy fant jeg inspirasjon til hvilke øl jeg ønsket å prøve. Sent på året i 2011 kom tanken på å starte å skrive litt selv, så jeg opprette en wordpress-side, men det skulle gå nesten to år før jeg faktisk publiserte mitt første innlegg. I mellomtiden ble mye godt øl drukket, festivaler besøkt og jeg hadde

966939_578042832240651_1013867854_o
Haand ølfestival

truffet mange hyggelige mennesker som delte samme interesse som meg.
Så i september 2013 bestemte jeg meg endelig for å begynne å skrive litt og opprettet samtidig en facebookside for å dele innlegg og annen informasjon og denne siden har nå passert 3000 «likes»(!)

Spol frem til i dag; nesten 6 år er gått og mine innlegg er blitt vist over 350 tusen ganger, et tall jeg aldri trodde jeg ville oppnå.
Den siste tiden er det blitt mindre innlegg på bloggen og mer aktivitet på facebooksiden, men forhåpentligvis vil det komme en del mer fremover. Dette har hele tiden kun vært et hobbyprosjekt, jeg har ingen krav til hvor mye jeg skal levere, og har heller ingen inntekt fra dette, så jeg holder bare på så lenge det er interesse for det der ute, og heldigvis ser det ut for at stadig flere folk der ute får øynene opp for at det finnes mye godt øl der ute.

Avslutningsvis vil jeg takke alle der ute for oppmerksomheten og alle de tilbakemeldingene jeg får; det er det som er grunnen til at jeg gjør dette så fortsett å komme med ros, kritikk og andre tilbakemeldinger!

Skål!

13925786_817285805038890_6076497864988482616_o
Ølblogger i sommersol 😉

3 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..