Hjemmebryggeren; Glenn Marcus Brandal, Lost barrel Homebrew.

Lost barrel Homebrew logo

Først en liten presentasjon hvem er du?
-Mitt navn er Glenn Marcus Brandal! Jeg bor en en liten/middels stor bygd like over fjorden for Ålesund sentrum som heter Langevåg! Jeg er selv straks 24 år og har en samboer samt en datter på 4 år pluss en liten gutt påvei!
Jeg er mannen bak «Lost barrel Homebrew» på facebook og Youtube! Hvor jeg har Livestream hver bryggedag samt Live hangout når jeg ikke har brygget på en stund!

Bryggedag

Hvordan startet interessen før øl og for hjemmbrygging?
Interessen min begynte slutten av 2018, oktober nærmere bestemt hvor jeg brygget ekstraktøl ilag med en kompis, prøvde dette selv noen få uker senere hvor jeg satt 4 batcher med ekstraktøl på samme kveld (Lager,pilsner,IPA og amber ale) interessen etter dette skjøt i været så jeg kjøpte meg da en grei nybegynner maskin (Netthandel 30l) hvor jeg brygget mitt første Allgrain øl med oppskrift fra nettet. Dette var en Ginger Ale som ble frisk og god!
Videre ble interessen enorm og jeg måtte gi bort øl for at jeg skulle ha flasker til neste runde med flasking. April 2019 og ca 11 brygg senere kjøpte jeg netthandel Auto 50l som jeg nå bruker, min gamle brygger ble nedgradert til vannkoker for skyllevann. Siden mitt første brygg i oktober har jeg nå ca 15-16 brygg bak meg og en lærekurve som har vært mer eller mindre 90° altså rett til værs! Jeg har nå eget bryggerom hvor jeg har livestream på Youtube hver gang jeg brygger!

Hva er det som gjør at hjemmebrygging er så spennende?
-Det som gjør ølbrygging så utrolig spennende er at man kan lage det man vill! Og litt av spenningen er å vente på gjæringen og karbonering sånn du kan smake på det ferske ølet! Har selv brygget med mye rart og det er bare fantasien som setter grenser 🙂 er mye rart som er fy fy i øl men listen for alt som er godt i øl er MINST like stor!

Brygger du alene eller flere?
-Jeg brygger for det meste alene, en kompis er med på en bryggedag i ny og ne.

Blant dine egne brygg; hvilket er ditt favorittbrygg?
-Nå spør du godt! Jeg vil si at min «mr. X» weizen og «sommerbien» wit deler en solid 1 plass. Mr. X er en lett og frisk weizen med en fin smak av Mango!. Sommerbien er en enkel wit , men er brygget med Villgjær ifra Bier, gjøren heter «Munkebo 004» og bidrar til en enorm aroma av fersken og aprikos!

Hva liker du best blant kjøpeøl?
-Jeg banner nok litt i kirken, men her i Norge kjøper jeg Frydenlund Fatøl, mens i Sverige går det mest i Carlsberg Sort gull!

Har du deltatt i konkurranser med ølet ditt, og hvordan gikk det?
-Ja! Jeg deltok på miniølfestivalen i Ålesund hvor vi var totalt 12 brygger som stilte med hver sin Hvete øl, hvor jeg stilte for første gang i konkurranse og med Mr.x Weizen.. her endte jeg på en 4.plass blant dommerne! Dette var bare 3-4 mnd. etter jeg starter med brygging så jeg var Stolt av meg selv!

Bryggerommet

Hvilket utstyr brygger du på og hvor ofte blir brygging ?
-Jeg brygger med Netthandel/HopCat 50L sammen med netthandel 30l som vannkoker!
Før brygget jeg ekstremt ofte, 3-4 ganger mnd, men da øl må drikkes også så er det resusert til ca 1-2 ganger mnd. Litt mindre nå mot sommeren, juleporteren er flasket og skal lagres til vinteren og sommerpilsen står klar i kjøleskapet!

Hvilke planer har du for fremtiden når det gjelder bryggingen?
-Mye har skjedd med bryggingen i år, men det som står øverst på listen er å lage ett bedre avsug for dampen mens vørteren koker, samt en skjerm hvor jeg kan ha oppskrifter på mens jeg brygger!

Avslutningsvis; Har du råd til ferske bryggere eller noen som vurderer å begynne med hjemmebrygging?
-Mitt råd er som flere andre bryggere og det er god rutine på hygiene og renhold! Alt som er eller skal ha kontakt med ølet MÅ være desinfisert, og en god porsjon tålmodighet, ellers er dette en hobby som men blir avhengig av! Og man sparer jo penger på å lage ølet sitt selv! Det blir både billigere og bedre enn filtrert butikk øl!

Husk også å følge Lost barrel Homebrew på Facebook , instagram og Youtube!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..