Øltest; Kriek of Telemark

den

Nøgne ø har produsert et øl som, for de fleste, er ganske uvanlig.
Ordet Kriek betyr kirsebær på flamsk, og kirsebærene som er brukt i dette ølet kommer fra  Lindheimshagene i Gvarv i Telemark.

Det er et sterkøl brygget på sure kirsebær fra Gvarv. Vi har egentlig sett etter en sånn mulighet lenge, men det er først nå at vi har funnet noen som hadde et stort nok parti kirsebær.
Nå har vi brygget noen tusen liter
, sier markedsansvarlig Tom Young i Nøgne Ø til TA.no

Ølet har en flott rødfarge og et lett rosa skum som forsvinner relativt raskt.
Fin og søt duft, hovedsakelig av kirsebær, men også hint av andre røde bær, jeg synes også at det er hint av gjær.
En imponerende smak! Begynner søtt før de sure kirsebærene slår til. Også her kjenner jeg hint av nevnte gjær. Syrlig og lang ettersmak.Kriek of Telemark

Frisk, fruktig og syrlig!
Dersom en liker surøl, er Kriek of Telemark et godt og friskt valg, men surøl er en øltype som trenger noe tilvenning.

Fakta.
Bryggeri: Nøgne ø
Nasjonalitet: Norge
Type: Fruktøl
Kosefaktor: 7%
Pris: 72,30 Kr.
Hvor: Vinmonopolet, Partiutvalg, butikkategori 4
Poeng: 4 av 5
Øl nr.:445

Reklamer

Én kommentar Legg til din

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s